U Follow Me, I Follow U

Friday, September 30, 2011

akhirnye sempat update

Last post 20 Sept 2011
Hari ni 30 Sept 2011
tak sempat nak update blog
byak event sejak kebelakangan ni
keje master pun dah bertimbun
internet pun agak lembab kadang2
sorry kawan2 dah lama tak blogwalking & baca post2 korang



Minggu lepas agak busy dengan event kat kolej iaitu event KAMI 5th
Event yang diadakan setahun sekali kat Kolej Kelima 
yang bertujuan untuk merapatkan jurang antara senior dan junior
Event ni combine dgn Sambutan Hari Raya Kolej Kelima
sebab masih bulan Syawal kan
Alhamdulillah semunya berjalan lancar.



Lepas tu dapat job as photographer kat Kuantan
jadi OP untuk seminar member
Satu pengalaman yang baru
tak pernah lagi shoot seminar sebelum ni
Walaupape pun thanks epul coz offer job ni





Sekarang ni tengah preparation untuk ragbi interkolej UPM
1st time aku main ragbi
sebelum ni pernah main, tapi jadi sub je, training pun tak turun, kire tak reti main la
kali ni memang tiap2 petang training & buat fitness sendiri
so good luck 4 me.hehe...


Tuesday, September 20, 2011

Jalan2 beraya umah orang kawin





Kami jalan2 raya umah orang kawin
untuk gambar lain

Monday, September 19, 2011

Rindu nak jamming...

belek2 gambar lama
tejumpe lak gambar2 ni
byk kali gak perform masa blaja kat UPM ni
bile la leh jamming lagi dgn rakan2
rasa nak main bass la plak.hehe...




Thursday, September 15, 2011

Hari ni topap naik 6%



hari ini 15 september 2011
sepatutnye harga topap dah bertambah 6%
nasib baik tangguh
tapi alang2 tangguh baik tak yah buat terus
kepada peniaga2 topap harap tidak membuat penipuan dalam penjualan topap
janganlah kita mencari rezeki haram

 

ni koleksi kat topap aku masa zaman dulu2
masa kemas bilik aritu terjumpe blk
skrg dh xde dah kot kad topap macam ni
aku pun topap guna cimbclicks je.hehe...


















Wednesday, September 14, 2011

10 - Secrets

Aritukan ade cite pasal post ni
lepastukan post ni pulak
kemudian post yang ini
then post ni pulak
after that post yang ini pulak
selepas itu post ini
dan kemudiannya post ni
pah tu cite hok post ni
then lepas tu cite post ni la pulak
sebelum yang terakhir post ini
dan yang terakhir adalah secrets...

nak cite ape ek pasal secrets
ntah la
macam takde secret
tapi tipu la kalo xde secret
rasanya smua org ade rahsia tersendiri
aku pun tak tau ape yang aku rahsiakan
tapi aku akan tau bile tak perlu bagitau sesuatu perkara itu kepada org lain
jadi secret la tu kan
hehe...

Monday, September 12, 2011

9 - Love

internet problem 2-3 hari sebelum ni.
tergendala nk update blog
skrg baru ok blk internet
kepada student2 baru UPM selamat menjadi warga UPM
kepada student2 lama UPM selamat kembali menjadi warga UPM

Aritukan ade cite pasal post ni
lepastukan post ni pulak
kemudian post yang ini
then post ni pulak
after that post yang ini pulak
selepas itu post ini
dan kemudiannya post ni
pah tu cite hok post ni
then lepas tu cite post ni la pulak
now nk cite pasal ni pulop
 
 
LOVE
ok
tak byk nk tulis pasal ni
biar gambar ni cite segala2nye
hehe...
 

Friday, September 9, 2011

Mari cube think positive isu topap


berblogwalking dan pinjam gmbar ni dari robot comel




ramai orang komen negative pasal isu ni
aku pun sama gak
tak tau la ape relevant nye topap naik 6%

tapi cube kite positive tingking pulak.hehe...

1. Dorg xcukup duit kot. so mintak skit kat pelanggan topap
2. Mungkin nak menggalakkan orang ramai pakai line pulak
3. ......ok aku dah takde idea.hehe...
4. korang la plak kasi positive thinking.hehe...

Thursday, September 8, 2011

8 - Fears

Aritukan ade cite pasal post ni
lepastukan post ni pulak
kemudian post yang ini
then post ni pulak
after that post yang ini pulak
selepas itu post ini
dan kemudiannya post ni
pah tu cite hok post ni
now nk cite pasal ni pulop

fear, ketakutan, fobia
perkara ni memang setiap orang ada dan akan rasa
kalo dorg xde ni maknanye dorg xnormal la
sebab xde perasaan,hehe...

Deep Water



Aku agak takut tapi xde la sampai level fobia kepada air dalam
terutama air sungai, tasik dan laut
kalo kolam renang tak takut pun
bukan sebab tak reti berenang
tapi risokan bende ape yang ade kat dalam air tersebut
rasa macam ade tangan nak tarik kaki masuk dalam
selalu rasa macam tu kalo mandi kaki ayam la
kalo pakai kasut atau sandel xde la rasa sangat
kalo kat tempat dalam macam ni biasanya aku akan floating je kaki ke atas
tapi aku suke mandi sungai kat tempat dalam sebab leh main terjun2.hehe...


Cockroach



xde la takut mana pun
tapi rasa geli kalo serangga ni belari ke arah kaki aku
tapi kalo aku pakai kasut/selipar aku pijak je.hehe...
rasa geli sebab kaki die tu byk bulu2 halus yang menggelikan
lagi satu yang stail terbang2 tu
geli kalo die hinggap kat badan ke tangan ke
selalunye memang aku serang balik lipas terbang ni dengan ridsect
bagi die pening2 pastu...
kill! kill! kill!
die! die! die!



Presentation/Interview



 
 
Baru2 ni ade pegi interview
peh cemas gile perasaan
badan rasa panas tapi menggigil kesejukan
asyik ke toilet je.hehe...
tapi bese ar tu semua orang pun akan rasa macam tu
tapi kalo dah selalu buat mesti dah biasa
xtakut lagi
aku hari tu tiba2 je ada interview
pastu tak prepare ape2 langsung
tu yang rasa cemas tu
so sebenarnye kalo kite betul2 buat persiapan
mesti kurang rasa takut masa nk present
bile kite ade knowledge baru la bersedia untuk apa jua situasi
biasanye takut kene attack balik je.hehe...
 
so setel challenge seterusnya iaitu fears
anda pye fears pulak ape?

Tuesday, September 6, 2011

Bangkitlah! Jangan malas-malas lagi...

Mood sekarang rasa sangat malas. Tak tahulah mengapa. Nak update blog ni pun berat je jari-jemari ni merangkak. Adekah sebab masih mood raya @ rindukan rumah yang tak la jauh sangat.hehe...

Currently at UPM. Menjalani kehidupan sebagai student balik. Tapi semenjak 2 minggu lepas dan semalam tak sentuh lagi bahan2 research ni. Hari ni pun rasa malas lagi nak sentuh. Somebody push2 me please...

Esok student baru akan register kat UPM. Rasa macam nak buat liputan.hehe... Tapi macam malas pun ada. Tengok mood la esok. Bukan liputan ape pun. Shoot gambar je. Alamak gambar shoot tunang  aritu pun tak proses lagi. Hadoi malasnye...

Ok masih belum terlambat untuk mengucapkan  SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN. Hari ni baru 8 Syawal. So mari kita postmortem skit Ramadhan yang lepas. Hari tu ade post masa awal Ramadhan >KLIK SINI<.


So Ramadhan tahun ni target nak buat ni. Hasilnya...

1. Cukup puasa - Alhamdulillah sihat tubuh badan, cukup2 puasa

2. Cukup tarawikh - Alhamdulillah cukup tarawikh tapi tak completely berjemaah. ada hari yang letih buat sendiri2 je kat bilik. Insya Allah kalau dipanjangkan umur, Ramadhan tahun depan tarawikh berjemaah fullset. 

3. Khatam al-quran - Alhamdulillah nasib baik sempat. Hari terakhir tu kene cover 4 Juz sekaligus sebab dah ketinggalan.hehe

4. Hidupkan 10 mlm terakhir - Alhamdulillah dapat 1 malam je.hehe... Ni je masih kantoi nampaknye. Takpe yang penting tahun ni ada kemajuan skit. Insya Allah umur panjang tahun depan  boleh kasi upgrade lagi.hehe...


So sekarang ni masa untuk repair skit ibadah puasa lepas kot2 ade yg terkurang pahalakan. Camne nak repair? Haaa marilah berpuasa 6 hari di bulan Syawal. Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke-3. Insya Allah cube habiskan dalam minggu ni. pastu leh sambung raya.muehehhe...

ok ni post yang malas. sekarang jam 8.22pagi. jom tido...


Monday, September 5, 2011

KEJAM! Seksa kucing xkasi makan sampai mati

tadi cek2 kat wall FB ternampak post dari www.syoknyadownload.com

Video menunjukkan  kucing2 yang diberi amanah oleh tuannya untuk dijaga oleh Petknode, PJ dibiarkan kelaparan selama seminggu dan ada yang mati kebuluran

ni alamat kedai tu (Sumber dari FB Petknode)
PETKNODE ONLINE PET STORE (00182351-K). 
F001B Aras 1 Plaza Seasons Square 
Jln PJU 10/3 D'sara Damai 
47830 Petaling Jaya, Malaysia





 



OWNER2 PETKNODE

Shahrul Azuwan bin Adanan 
821017-10-5289 
Lot 2739, PT No 1426 Taman Genting Permai 44300 Batang Kali Selangor 03-60574134 

Yushairi bin Khairuddin 
820227-05-5107 
605, Lorong Anggerik 18 Jalan Anggerik 4 Bandar Sunggala 71050 Port Dickson Negeri Sembilan 

Ni sumber dari komen2 YouTube  kat video atas ni


gambar bawah ni pulak sumber dari 











Saya cube untuk masuk website http://www.petknode.com.my/
tapi xdpt. server not found

search kat google dpat blog ni



 ni sumber twitter http://twitter.com/#!/petknode

 nk jimat kos sangat sampai MATI???



 Ni plak Facebook


Janji nak provide 24/7 GOOD CARE. tapi macam mana boleh sampai jadi macam ni???




Ni pulak lokasi kedai tu sumber dari Google Maps


Sangat emosi bile terbace post tersebut.
kemudian buat research skit kat internet dan bertambah emosi bile tgk statement
JIMATKAN KOS, BUKAN KUALITI, PROMOSI HARI RAYA

aku ni dah la penggemar kucing
tengok lak kucing2 tu dikurung dibiar mati
sedeynye T_T
aku berharap ada pihak yang bertanggungjawab amik tindakan tegas

Sunday, September 4, 2011

7 - Wants

Aritukan ade cite pasal post ni
lepastukan post ni pulak
kemudian post yang ini
then post ni pulak
after that post yang ini pulak
selepas itu post ini
dan kemudiannya post ni
haaa meh nk cite pasal ni pulak
 
Apa yang aku mahukan
of course la nk setelkan study dulu
ada lagi setahun
insya Allah boleh setel dengan jayanya
 
 
 
Lepas dah setel study masih belum decide ape nak buat
50-50 samada nk continue @ kerja
dah mula rasa letih study
teringin nk pegang duit pulak
tapi kalo nk keje best kene continue study
haish...
xpe kasi setel study dulu


Currently sedang menabung untuk upgrade barang skit
1st nk upgrade flash camera







2nd nk upgrade bilik skit
rasa mcm nk pasang ekon satu
terasa hot la bilik ni



ok itu saje utk cabaran kali ini
thanks 4 visiting
komen2 la skit
hehe...

Saturday, September 3, 2011

6 - Places You Want To Go

Mula2 post ni
First cite pasal post ni
Second pasal post ni pulak
Third post ni
Fourth post yang ini
Fifth cite post ni
Sixth cite ni la pulak


already been to this place.
but I really want to go back there.
miss the place so much!
this is the only place I want to go...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...