U Follow Me, I Follow U

Tuesday, June 30, 2009

!TIHS

Kalau kau beri aku segumpal tahi,
akan aku bentuk tahi itu menjadi arca yang cantik,
dan aku hadiahkan kepada kau balik,
selepas itu baru aku cuci tangan.

Tuesday, June 9, 2009

Sitting at the sunset



Sitting at the sunset,
A whole year,
Bring me a lot of sad,
some give me tear,
All things happen not we all set,
Some even try to give cheer.




Some falling down,
But will never falling up,
If you all touch down,
Don't forget to jump up,
Don't try to look down,
And never give up.


Just wait until the sunrise back...

Monday, June 8, 2009

Hepi Boughtday...








...2 Years now...
Captured a lot of memories

Everythings
Wonder
Beauty
Happy
Good
Bad
Sad

Long Live Canon IXUS 850 IS

(5 June 2007 - Now)

Wednesday, June 3, 2009

Wonderful of Bali day fourth



ready to shoot


4th day...Hari terakhir. Bangun pack barang dan check-out. Lepas breakfast ke tempat shopping lagi. Sticker ni untuk dapat discount 50%. Tapi saya tak shopping pun. Duit tinggal 2000 rupiah je.huhu

Mangsa keadaan

Lepas tu teruskan perjalanan ke Tegallalang. Tembok ni nampak cantik pulak. Idea simple tapi sangat kreatif.

Tegallalang...destinasi seterusnya


Menghidangkan view yang paling indah sekali. Dengan udara bukit yang segar memang best. Rasa cam nak menetap kat situ lak

Peluang ini tidak dilepaskan oleh kami untuk mendapatkan shot landscape yang terbaik. Malangnya takde widelens :(

cukup kouta

Mengambil gambar petani tempatan

Seperti biasa, di mana-mana saja akan ada peniaga gigih. Direct selling cara Bali. Wajah pencari rezeki yang kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, kais malam makan dinner


Mereka ni kalau di layan, kompom kena beli barang tu. Kalau tak dia ikut sampai naik bas.


Rata-rata kaum hawa di sana mempunyai kebolehan membalancekan objek atas kepala

Hasil seni ukiran tangan penduduk tempatan

ada saja idea nak buat

hihi..mau beli topeng-topeng scary???

eh Nana (kakak bangla) bukak kedai kat sini ke

eh buat ape tu???

Owhh...sembahyang rupanya. Hinduisme memang kuat di sana

Pintu merentas masa


Haaa bagi penggemar asap, di sini memang boleh dapat sumber asap kos rendah. Harga tanpa cukai.

Kemudiannya terus melaju ke tempat menjamu selera

Semangkuk nasi, semangkuk sup, sejemput sayur, 2 keping tempe, 3 keping keropok, sambal secukup rasa, bawang ape ntah tu secukup rasa, dan seketul ayam. Sepatutnya menu kami itik atau nama panggilan di sini, bebek. Tapi selepas guider membuat survey ke atas kami semua, rata-rata nak ayam. Tapi table saya ada bebek seketul. Saja nak try. Sedap gak

Selepas itu ke tempat kedai lukisan. Di sini di pamerkan pelbagai lukisan menarik untuk dijual


Semenjak hari 1st saya di Bali, selalu nampak buah ni tergantung-gantung. Banyak pula tu. Mereka tak makan ke? Kalau pokok saya dah lama habis ni.huhu. Teringat kerabu mangga mak selalu buat.yummyyy.....

Sebelum terus ke airport, sempat singgah untuk shopping buat kali terakhir di sini (shopping sokmo. pah ceoh).


eeeee.....

erk....



shopping jangan tak shopping


Seperti biasa, mereka-mereka ini pasti ada. Peniaga yang gigih


haaa senyum...senyum...


tu simbol ape pun tak tau


Selepas shopping, bergerak menuju ke airport. Masa dalam bas, ternampak motor ni. Selamber giler. Siap kunci motor, jacket dan helmet sekali tu.


Tidak ketinggalan peniaga gigih ini


Ingatkan percutian kami dah habis, rupanya sempat singgah di monumen ini. Sepatutnya sesi lawatan tempat ini dah tamat sebab dah petang, tapi guider boleh extend kan masa lawatan tersebut. Guard di situ pun tak kisah. Nampak sangat warga Bali sangat menjaga pelancong-pelancong mereka. Nak buat macam mana dah memang industri pelancongan merupakan industri yang utama di Bali.

Bergambar ramai-ramai buat kali terakhir

Ni tangga dalam monumen tersebut. Kat dalam monumen tu ada macam muzium ar. Tunjuk figure sejarah tamadun di bali. Tangga ni kalau naik macam tak sampai-sampai. Tinggi gile. Tapi bila dah sampai, apa pun takde.huhu. Cuma view je ar.

bus yang banyak berjasa sepanjang trip kami


Selepas itu, terus ke airport. Masuk pintu 8 ye


Delay lagi ke??

Simbol ni sentiasa menyala dalam kapal terbang. Tapi pernah ke simbol ni di padamkan??? hmmm...

Alhamdulillah...kami pergi dan balik dengan selamat.

Wajah-wajah ceria keletihan

amoi ni memang kuat tido

Touch down....Akhirnya kami tiba dengan selamat. Seksa telinga saya menghadapi tekanan ketika landing.


Well setiap aktiviti mesti ada post mortem. Malam tu ringkas je sebab semua orang letih. Tapi bila saya melihat kembali, adakah ini aktiviti kita bersama yang terakhir? Rasa sedih sebenarnya selepas setahun susah senang bersama...


rasa macam baru semalam je kita dilantik...
sekejap je masa berlalu...






-The Last MTP-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...