U Follow Me, I Follow U

Saturday, March 19, 2011

Majlis Makan Malam K5 Kembali...


The Band



The Backstage

The Top


The Technical


The Genie



The Dancer


The Boss


The Frontman


Cable Guy


Mixer Maid



GOOD LUCK EVERYBODY
make them remember that you remember them


want to see something else???

Monday, March 14, 2011

Jalan-jalan hari Ahad



Ahad semalam sempat keluar jalan2 ke MATTA FAIR. Saje nk usha2 tempat2 percutian yang menarik bersama rakan2. Ahad semalam last day MATTA FAIR.


Sampai2 je singgah ke Karnival Pendidikan MARA dulu sebab ada member nak cari tempat blaja utk further study. Tak tau plak kat PWTC tu byk ekspo sekarang. Ekspo kecantikan wanita ade, ekspo digital ade. So jalan2 je la satu PWTC tu.



Nampak signboard UPM plak.hehe... singgah jap tengok ape ade.


Booth UPM. sempoi gak. Selamat menyambung pengajian di UPM ye semua.hehe...



Hari terakhir di PWTC masih ramai lagi orang berpusu-pusu...

Hmmm... Indon ni mcm best je


Adakah percutian kali ini akan ke luar negara???






Next MATTA FAIR pada tarikh yang tertera di atas.


Dah penat jalan2, layan Kenny Rogers seround

p/s: rindu nak pegi Bali lagi.hehe

Saturday, March 12, 2011

My Movie Review: Rango


Johnny Depp disumpah jadi sesumpah...Rango satu filem animasi terbaru dari Nickelodeon yang dibintangi oleh Johnny Depp, suara je la. Berkisarkan mengenai seekor sesumpah atau dalam bahasa inggerisnya chameleon, yang kehidupan pada awalnya merupakan haiwan peliharaan dalam sebuah bekas kaca. Kemudian kereta yang membawanya hampir kemalangan menyebabkan bekas kaca itu terjatuh ke kawawan gurun. Dari situ bermula lah kehidupan sesumpah tersebut di DUNIA SEBENAR.

Selepas kemalangan itu, sesumpah itu terjumpa dengan Roadkill. Roadkill adalah mangsa kemalangan yang menyebabkan kereta tadi hampir kemalangan. Pada masa itu sesumpah itu kehausan dan bertanyakan kepada Roadkill mana nak dapat air. Roadkill berkata kalau nak air, kena cari Dirt dulu. Dirt merupakan pekan kecil ala-ala cowboy. Kemudian sesumpah itu terus bergerak menuju ke Dirt. Dan dalam perjalanan itu dia dikejar oleh burung helang sehinggalah dia sampai ke pekan Dirt.

Di pekan Dirt, sesumpah itu mencipta dunia baru, dengan imaginasinya sendiri, dan mendapat nama Rango, serta dilantik menjadi sheriff pekan tersebut dan memberi harapan kepada yang lain. Satu cerita wild wild west versi animasi dalam komuniti yang kecil yang terdiri daripada haiwan2 kecil saje. Kisah perjuangan Rango menyelamatkan pekan Dirt untuk mendapatkan AIR...
Sedar tak sedar cerita ni banyak mesej yang tersirat sebenarnya. Pertamanya Rango adalah sesumpah yang kuat berangan. Dan ianya hampir memakan diri apabila membuat2 cerita di pekan Dirt, tapi akhirnya ia menjadi satu motivasi diri untuk berjaya. Self confidence yang tinggi telah menyelamatkan Rango.

Cerita ini juga ada menyentuh sedikit mengenai konspirasi. Nampak cerita ni macam ringan tapi ia menunjukkan yang siapa menguasai air, dia yang berkuasa. Tak lari dari kehidupan kita sekarang. Siapa yang menguasai minyak, dia yang berkuasa. Betul tak? Lagi kes-kes orang atasan yang menindas orang yang berada dibawah, banyak scene ni yang kalau kita amati betul2 mirip dunia zaman sekarang.

Akhir sekali cerita Rango ni memang best. Aku kasi 4 bintang untuk cerita ini. Tidak membosankan, watak yang dibawa oleh Johnny Depp memang jadi. Owh ada satu scene tu mirip macam Pirates of Caribbean.hehe... Tak rugi kalo tengok cite ni. nice...

p/s: nak tengok merong mahawangsa tapi takde time yang sesuai...

Tuesday, March 8, 2011

Kami masuk paper.hehe

Semalam kami masuk paper. Aktiviti Kelab Kembara ke Program Pendidikan Biodiversiti bersama Perhilitan di Royal Belum, Tasik Banding. Memang Happy gile. Hasrat kami tercapai untuk masuk paper.hehe...

Kelab Kembara telah menganjurkan satu program Pendidikan Biodiversiti bersama Perhilitan. Program itu memberi pendedahan sedikit sebanyak tugas Perhilitan dan tanggungjawab kita untuk memulihara flora dan fauna di sekeliling kita. Aktiviti seumpama ini mampu memberi impak yang positif kepada remaja sekarang yang lebih mahir dalam bidang Facebook dan sosial.hehe...

Tahniah diucapkan kepada Kelab Kembara Kolej Kelima UPM atas hasil usaha mereka.

NICE!!!

Terima Kasih atas Sambutan yg mengejutkan.hehe



4 March 2011


Happy Birthday to me...







Thanks to all my friends who celebrating my 23rd birthday!



p/s: dulu2 byk dpt sms birthday, skrg penuh notification FB.hehe

Wednesday, March 2, 2011

Currently layan M vs W


Sekarang ni sedang layan Man vs Wild. Satu dokumentari macam mana nak survive dalam hutan kalau sesat. Presenter nye, Bear Grylls memang cekap dalam menyampaikan tips2 untuk survive dalam hutan, padang pasir, kawasan gunung berapi, paya, kawasan ais dan sebagainya. Untuk orang yang berpengalaman dalam bidang outdoor, tidak hairanlah dengan kemampuan beliau untuk buat show ni.



Tapi yang pasti memberi cabaran ialah kepada crew pengambaran yang sentiasa follow beliau. Untuk membuat pengambaran seperti ini memang memerlukan hati yang kental dan semangat yang gigih. Itulah Simon Reay, cameraman Man vs Wild. Bayangkan la masuk hutan bawak equipment macam2. Adoyaii...


Tapi ape pun show ni memang best. Macam2 teknik survival yang boleh saya pelajari dari sini. Setakat ni dah tengok sampai musim ke 4. Memang best...

Tahniah TGV


teater bukan macam bola sepak ada menang dan kalah
tapi ia dinilai dari pandang mata seseorang manusia
dan setiap manusia itu bukanlah sama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...