U Follow Me, I Follow U

Wednesday, March 2, 2011

Currently layan M vs W


Sekarang ni sedang layan Man vs Wild. Satu dokumentari macam mana nak survive dalam hutan kalau sesat. Presenter nye, Bear Grylls memang cekap dalam menyampaikan tips2 untuk survive dalam hutan, padang pasir, kawasan gunung berapi, paya, kawasan ais dan sebagainya. Untuk orang yang berpengalaman dalam bidang outdoor, tidak hairanlah dengan kemampuan beliau untuk buat show ni.



Tapi yang pasti memberi cabaran ialah kepada crew pengambaran yang sentiasa follow beliau. Untuk membuat pengambaran seperti ini memang memerlukan hati yang kental dan semangat yang gigih. Itulah Simon Reay, cameraman Man vs Wild. Bayangkan la masuk hutan bawak equipment macam2. Adoyaii...


Tapi ape pun show ni memang best. Macam2 teknik survival yang boleh saya pelajari dari sini. Setakat ni dah tengok sampai musim ke 4. Memang best...

2 expressions:

Meaz Memorize said...

Hehe. ko leh member dgn ayah aku la layan man vs wild.

Asyraf Azizan said...

hehe. terbaik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...