U Follow Me, I Follow U

Tuesday, September 6, 2011

Bangkitlah! Jangan malas-malas lagi...

Mood sekarang rasa sangat malas. Tak tahulah mengapa. Nak update blog ni pun berat je jari-jemari ni merangkak. Adekah sebab masih mood raya @ rindukan rumah yang tak la jauh sangat.hehe...

Currently at UPM. Menjalani kehidupan sebagai student balik. Tapi semenjak 2 minggu lepas dan semalam tak sentuh lagi bahan2 research ni. Hari ni pun rasa malas lagi nak sentuh. Somebody push2 me please...

Esok student baru akan register kat UPM. Rasa macam nak buat liputan.hehe... Tapi macam malas pun ada. Tengok mood la esok. Bukan liputan ape pun. Shoot gambar je. Alamak gambar shoot tunang  aritu pun tak proses lagi. Hadoi malasnye...

Ok masih belum terlambat untuk mengucapkan  SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN. Hari ni baru 8 Syawal. So mari kita postmortem skit Ramadhan yang lepas. Hari tu ade post masa awal Ramadhan >KLIK SINI<.


So Ramadhan tahun ni target nak buat ni. Hasilnya...

1. Cukup puasa - Alhamdulillah sihat tubuh badan, cukup2 puasa

2. Cukup tarawikh - Alhamdulillah cukup tarawikh tapi tak completely berjemaah. ada hari yang letih buat sendiri2 je kat bilik. Insya Allah kalau dipanjangkan umur, Ramadhan tahun depan tarawikh berjemaah fullset. 

3. Khatam al-quran - Alhamdulillah nasib baik sempat. Hari terakhir tu kene cover 4 Juz sekaligus sebab dah ketinggalan.hehe

4. Hidupkan 10 mlm terakhir - Alhamdulillah dapat 1 malam je.hehe... Ni je masih kantoi nampaknye. Takpe yang penting tahun ni ada kemajuan skit. Insya Allah umur panjang tahun depan  boleh kasi upgrade lagi.hehe...


So sekarang ni masa untuk repair skit ibadah puasa lepas kot2 ade yg terkurang pahalakan. Camne nak repair? Haaa marilah berpuasa 6 hari di bulan Syawal. Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke-3. Insya Allah cube habiskan dalam minggu ni. pastu leh sambung raya.muehehhe...

ok ni post yang malas. sekarang jam 8.22pagi. jom tido...


2 expressions:

ShErA said...

beberapa hari lagi, shera pun kena kembali ke kampus... kena struggle balik ni...

Asyraf Azizan said...

@ShErA

selamat pulang ke kampus.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...