Wasp Diary Day 2

Ok hari ini dah tambah lagi satu tingkat sarang Blackie ni. 1st time tengok macam mana tebuan buat sarang guna tanah liat. Sekarang ni mungkin Blackie tengah cari serangga hijau tu sebab lama sangat dia keluar.


Blackie keluar mencari sesuap tanah liat




Sarang tingkat 4 pada fasa pertama




Blackie pulang membawa tanah liat untuk menyambung construction



Tubuh Blackie yang ramping



Gambaran yang lebih jelas Blackie membawa tanah liat



Ha nampak tu tanah liat



Ok ni lokasi sebenar sarang Blackie. Dan ini setup lighting aku untuk shoot Blackie. Menggunakan Canon 550D dan lens Sigma 70-300 (gune fungsi macro tu). So lighting memang kena terang giler



Ok last touch up dari Blackie



Ok siap sarang tingkat 4. Masih lembab lagi sarang tu.


Ok maybe korang rasa tebuan tu bahaya. Tapi kalo kite tak kaco die, die tak kaco kite la kan.hehe...
Jangan riso, akses Blackie hanya melalui tingkap. Kalo dah tutup tingkap tu tak dapat la dia masuk.

Ok nantikan update lagi ye.hehe...

Comments

APAN said…
pergh...gambo complete set ni...cayalah bro... :)

Popular Posts