U Follow Me, I Follow U

Monday, March 19, 2012

Tiup belon dengan wap panas

 

Fuh lama tak update. Semenjeak habis conference hari tu, rasa lega je. hehe... Hujung minggu lepas putrajaya telah diserang oleh belon-belon udara panas. So ini kali kedua aku ke situ. Sampai lebih kurang pukul 11 pagi. Sampai-sampai je area Putrajaya Percint 2, dah jem. Kenderaan banyak mencari tempat parking untuk pergi tengok belon. Dengan menggunakan kepakaran aku, pusing-pusing sikit, dah dapat parking.

 

 

Kemudian aku memulakan pengembaraan. Cuaca masa tu panas terik. Meleleh-leleh peluh. Tapi malangnya acara pada tengah hari tak menarik pun. Belon udara yang cantik-cantik takde pun. Yang ada belon untuk naik je. Tapi aku tak naik pun. Macam tak berbaloi je ketinggian dia.hehe... Lepas tu pusing -pusing lagi jumpa helikopter pulak. Teringin nak naik, tapi seorang sekali trip RM130. Tak mampu lagi la. Next time kot.hehe...
 


 Menikmati angin helikopter. Best giler




 Laluan ke extreme zone




Badut ni pun dah penat agaknye



Event kali ni nampak macam kurang meriah la. Gerai-gerai pun macam kurang je. Maybe sebab tengah hari kot. Mengikut jadual belon yang cantik-cantik naik waktu pagi dan petang. Kemudian malam pun ada aktiviti lampu-lampu cantik. Mesti salah timing datang ni. Takpe next event kena plan betul-betul.hehe... Tapi yang paling best kat mana-mana pun leh dapat air Mountain Dew free. Memang terbaik tatkala cuaca panas menderita tu. Insya Allah next event belon, plan trip betul-betul...



Dew dew dew de dew
 

6 expressions:

Zie Madini said...

teringin nak naik belon tu taw

thomas said...

wah!fiesta balloon.

APAN said...

dok putrajaya rupanya...senang la kalau ada event pape.dekat ngan area rumah...harapkan aku, jauh dr kawasan membangun.haha...

bro, kalau upload gambo, kan boleh set kasi besar...pe salahnya, template ko ni pun mmg da lebar kot :)

Asyraf Azizan said...

@Zie Madini
belon tu naik rendah je. mcm xberbaloi je

@thomas
hoyeahhh

@APAN
hehe.orait bro. thanks

.: iEyLa :. said...

part paling best kat air free tu kan..hikhik

Asyraf Azizan said...

@.: iEyLa :.

air free mmg best kan.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...