U Follow Me, I Follow U

Monday, March 12, 2012

Duit syilling baru









Korang pernah dapat duit syilling baru tak?
cantik kat design baru tu. Saiz pun dah berubah. Memang cantik tapi bile nak guna beli air kat RO water atau nak bayar parking autopay tak boleh pakai lak. Maklum la duit baru cetak, mesin pulak design syiling lama. adoyai...






 





lagi satu kewujudan syiling baru ni menghilangkan simbol-simbol Malaysia seperti congkak, bangunan parlimen, rebana ubi, gasing, wau bulan, tepak sirih :(

6 expressions:

izzati said...

syiling pernah, kertas belum pernah dapat lg... betapa cermatnya aku berbelanja.... hahahaha

faizah husna said...

yupp..
ade2..dpt 20 sen baru..
tula pasal cntek mmg cntek tp bukannya boleh pakai sgt new edition katekan boleh gne utk jual beli jeh..:)

Asyraf Azizan said...

@izzati
duit kertas tak release lagi kan

@faizah husna
hehe.mesin2 design lama lagi

APAN said...

aku baru dpt sekeping duit syiling baru...50 posen.sama saiz ngan 20 posen lama...aku asingkan, takut tertukar nanti.lgipun barang rare lagi tuh... :)

Koding said...

Belum pegang satu pun duit baru..

Jemput singgah ke blog Koding...

Asyraf Azizan said...

@APAN
laaa xdpt lg ke. aku dah rasa semua. mintak kat makcik kedai makan.hehe

@Koding
xlama lagi dapat la tu.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...