U Follow Me, I Follow U

Tuesday, March 6, 2012

5 Perkara Best di Waktu Pagi

Assalamualaikum & Good Morning everybody. Hari ni nak share 5 perkara best yang kite boleh dapat kalau bangun pagi.



1. Udara yang segar



Bangun pagi perkara pertama akan buat buka tingkap dan hirup udara segar. pergh memang terbaik. Dengar kicauan-kicauan burung memang best. Bangun pagi juga biasanya punca rezeki akan lebih terbuka, insya Allah.



2. Langit yang biru



Kalau cuaca baik tak mendung, tak kabus, awan kurang, boleh nampak langit yang sangat biru.



3. Awan yang cantik



Nampak pulak awan kepul-kepul comel atau berombak macam gambar ni. Awan berombak hanya boleh nampak kat kawasan pantai je rasanya. Awan yang dikenali dengan nama Cirrocumulus.



4. Matahari yang segar



Waktu pagi kalau tak nampak matahari memang tak best. Sinarannya kalau kena pada tubuh kita memang rasa segar je. Kalau cuaca berkabus, mungkin boleh nampak matahari bulat seketul kemudian nampak sun ray di celah-celah pokok.



5. Nasi lemak panas!



Dan yang terakhir sekali of course la nasi lemak panas. Feel makan nasi lemak ni hanya ada di waktu pagi. Kalau waktu lain tu feeling dia kurang sikit.hehe...

6. Kalau hujan tido balik

Dan sebagai extra, kalau hujan di waktu pagi adalah waktu yang paling best untuk tido balik.hehe


Selamat Bekerja & Selamat Belajar











0 expressions:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...