Happy birthday to my purple guitar...



Hari ini 4 Julai 2010, genaplah usia setahun gitar elektrik aku. Gitar ini dibeli daripada hasil titik peluh aku sendiri semasa latihan industri tahun lepas. Dibeli pula bersama kekasih hati.hehe... Gitar ini amat special bagi aku sebab ini merupakan gitar pertamaku.





Aku memang meminati muzik sejak kecil lagi. Genre yang aku minati ialah heavy metal dan speed metal. Dan band paling aku minati ialah Iron Maiden. Sebab tu gitar elektrik ni amat best bagi aku. Gitar yang berjenama Tanglewood yang dibeli di Guitar Collection One Utama ini telah banyak memenuhi masa lapangku sewaktu di rumah mahu pun di kolej. Bukan setakat itu sahaja, ia pernah perform beberapa kali semasa event kolej.I a juga pernah berkhidmat padaku semasa Battle of the Band di UPM tahun lepas. Itu memang suatu pengalaman yang indah. Walaupun tak menang tapi kenangan itu suatu yang amat berharga dan tidak ternilai.


Gadget Boss Metal Zone ini dibeli sempena Battle of the Band itu.


Gitar tersebut dibeli bersama amplifier ini.

akhir kata HAPPY BIRTHDAY TO YOU MY PURPLE GUITAR!!!

Comments

Ni ke guitar yang bwat bising time event K5 tuh? =p
This comment has been removed by the author.

Popular Posts