U Follow Me, I Follow U

Thursday, February 4, 2010

KOJ 3401

Mari belajar asas fotografi. Kursus ni dari aku first year dah dok usha2. Tapi kursus ni untuk budak fakulti bahasa je sebenarnye. Hasil usaha sama bersama rakan2, last2 dapat gak join walaupun dah final sem. Kursus ni akan ajar pasal basic fotografi. Start dari sejarah, shutter speed, aperture, iso, metering dan lain2. Semua basic tu aku dah pernah guna, tapi tak tahu function sebenar dia. Ade yang lagi best, dapat masuk dark room. oh yeahhh.... Kat situ blaja cara pemprosesan filem untuk dicetak. old school beb. Dan yang paling best, assignment dia just amik gambar dan present. tu je.huhu...More story will come later. Ni preview skit 1st assigment...




Shutter Speed : 1/200 sec
Aperture: f8
ISO : 100



Shutter Speed : 5 sec
Aperture: f22
ISO : 1600



Shutter Speed : 30 sec
Aperture: f22
ISO : 200



Shutter Speed : 25 sec
Aperture: f29
ISO : 800



Shutter Speed : 30 sec
Aperture: f22
ISO : 100


p/s: lamanye x update blogku...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...