Wonderful of Bali day third


3rd day...itulah no plat kete di Bali. Cuba hafal tgk.huhu

Di Bali mempunyai laut yang boleh surf. Jadi banyak produk surfing di jual di sekitar pekan ini. Nak ke laut? Jommm.. Nampak signboard Billabong coklat tu, tepi tu ada 1 lorong, ikut lorong tu boleh sampai ke pantai dalam 15 minit jalan kaki. Waktu malam tepi pantai tu hidup dengan club dan kedai-kedai. Kehidupan penduduk tempatan di situ ialah waktu siang berehat, bersantai surfing-surfing, time malam keje club @ clubbing. Bagi pelancong pula macam biasa ar, jalan-jalan dan berhibur. Pelancong asing macam mat salleh tu biasanya akan stay di Bali paling kurang pun sebulan je.

Haaa tu nk pergi meluncur cecair ar tu. Motor mereka kebanyakannya dimodify khas untuk letak surfboard tu.

Lihat tapak kosong itu...di situ lah kawasan pengoboman Bali

Malaysia = Terengganu kite
Indonesia = Bali kite

patung ni lagi

Trip hari ini ke Universitas Udayana



Seni bina universiti ini memang klasik

Haaaa itu astaka seni

Sekali tengok mirip UPM keluasan U ni

ni felo kami yang photogenik

oit jangan tido ar

Kami disambut dengan persembahan tarian asli mereka. Kalo kat K5 mesti zapin.huhu

Bergambar bersama penari


Kenangan bersama warga Udayana Universitas

Ni kire 7-Eleven ar

ni pun adik beradik 7-Eleven gak

SEK KITO!!!!

Lepas melawat universiti, bus terus melaju ke pantai.huhu. kat sana main water sport. Macam-macam sport ada. Cuma mandi laut je tak boleh.huhu...

Ini namanya Flyfish. Best naik benda ni. tak ada lagi rasanya kat Malaysia. Nasib baik dapat naik, thanks tu Kadek sebab kasi pinjam duit. Guider yang spoting habis


ni no komen

Wajah pencari rezeki. Orang Bali memang kuat bekerja

Tiba-tiba ada kapal perang pulak

SUMUR!!!



Lepas bermain, terus melaju ke restoren. Makan sokmo

Sup

Daging yang mantap

Satay berlidi biasa.huhu

ape ntah nama ni tapi sedap gak

sayur sket

serta air hijau

Nasi tambah ade bang?

Please don't try this at home

Kemudian kami terus ke Tanah Lot. Tanah Lot ni banyak kedai-kedai jual pelbagai benda. Dan kat situ juga ada temple yang menarik. Tanah Lot tempat orang tengok sunset, pantai Kuta tempat orang tengak sunrise.

Ayuh melancong

wahhh ramainya manusia

Inilah templenya. Temple ni betul-betul tepi laut. Tapi yang peliknya dalam temple ni ada mata air yang berperisa tawar. Bagi mereka itu air suci.

Kelawar

cantikkan ciptaan tuhan

Di situ juga boleh surf

cebush... cebush...

eh boleh tahan jugak WC ni posing2

photographer pun nak berphoto gak

Pemandangan di sini memang mengasyikkan. Breath-taking orang kate

Kecewa dengan sunset hari itu yang tak berapa set. Tapi tetap memberikan pemandangan yang cantik



Lepas tu ape lagi...Makan laaaaaa!!!!!!!!!!

Menjamukan kenangan indah

Beach Bali Cafe...makan tepi pantai. memang best giler. Ditambah dengan irama pemuzik jalanan yang mendendangkan lagu2 yang best.

Malam masih panjang...Lepas pulang ke hotel mengemaskan diri, saya dan beberapa orang teman keluar menikmati malam terakhir di pekan Kuta ini. McD ini memang ada di mana-mana saja. Kami singgah untuk Sundae Choc jap.


Kemudian terus bersiar-siar. Jumpa lagi restoran hidangan pantas. Tapi tak singgah pun.


Starbuck pun ada juga. Tapi dah tutup time ni. Baru nak order ice-blended.

CIMB juga turut menumpang populariti di sini.huhu

Kemudian kami terus ke tepi pantai. Menikmati desiran ombak yang lain dari Malaysia. Saya mempelajari formula mengira ombak di sini oleh hang Kebun. Ombak 3 beradik. Ada 3 ombak yang kecil, selepas itu baru muncul ombak yang besar. Masalahnya ialah nak menentukan yang mana satu ombak yang pertama.

Seterusnya kami singgah supper di cafe ini sebelum pulang ke hotel...

......habis hari ketiga. semakin hampir untuk pulang. Rasa sekejap sangat bila difikir-fikirkan....

Comments

dyll said…
hahaha...ganu kite pown ade upenye..xpasan...
kjo jew..huhu..
org bali mmg kuat bekerja..thumbs up! =))
imazaimi said…
malam terakhir baru rsa 4 hr tu bukannya lama sgt..
ngeee~~
painkiller said…
hebat gak style ko amek gmbr..aku kagum..

Popular Posts