Hari-Hari Yang Best!!!

Bermula pada jumaat lepas...Aku dan beberapa orang rakan K5 masuk Battle of the Band yang dianjurkan oleh K10 sempena Sedekad 10. Band kami...

The Allegory

Daphne (Vocalist)
Che Ani (Lead Guitar)
Pau (Rhytm Guitar)
Lehe (Bass)
Henry (Drum)

main lagu...

Estrella - Stay
The Cranberries - Zombie

Pada hari jumaat itu kami perform malam. Dalam pukul 9.00pm camtu ar. Kami band yang kedua. Band yang pertama daripada K5 jugak iaitu senior kami

Filsafat

Putet (Vocalist)
Mario (Lead Guitar)
Tulet (Rhytm Guitar)
Cicak (Bass)
Ijud (Drum)

Band mereka perform dengan baik sekali. Kemudian band kami. Ini kali pertama aku join pertandingan band. Sebelum ni pernah perform atas stage K5 je. Tapi kali ni memang lain feeling dia. Dengan sorakan rakan-rakan yang lain memang best. Terima kasih kepada mereka yang datang menyokong pada hari itu. Kami lakukan yang terbaik dan mengharap yang terbaik.

Selepas perform aku stay tengok band-band yang lain. Diorang memang hebat-hebat belaka. Kemudian pulang ke K5 dan terus meeting teater sebab esok (sabtu) K5 perform teater. Kemudian balik tidur...

Esoknya bangun lambat.huhu... Budak2 lain dah bising-bising dah. Aku pun terus bersiap dan gerak untuk membantu mereka setup dewan. Untuk FESTIK kali ini K5 mempersembahkan 40 Seterusnya...?

Persembahan K5 kali ini memang mantap. Aku sangat teruja dengan kebolehan cast2 yang ada. Dan crew2 juga sangat cemerlang kerana berjaya menjalankan tugas dengan baik. Dan yang paling membanggakan crew teknikal aku memang best. Semuanya first timer dalam teater dan aku akui diorang memang terbaik. TEKNIKAL TERBAIK YEAH!!!

Habis persembahan, kami berkemas, balik kolej dan buat circle yang terakhir. Selepas itu aku terus balik dan berehat. Ngantuk...nak tidur....

Baru nak lelapkan mata mesej masuk...

Henry: kita masuk final battle of the band. cepat2 training kat bilik band skrg
(lebih kurg mcm tu a msg tu.huhuhu...)

Aku terus bangun. Sape2 yang ada kat bilik aku masa tu memang terkejut sebab aku tiba2 je bangun.huhu... DAPAT MASUK FINAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aku terus bersiap. Lepas solat terus ke bilik band dan training jap. Keterujaan masa tu. Tapi agak sedih sebab lagi satu band Filsafat tak dapat masuk final.

Malam itu kami perform band yang pertama. Kali ni memang bertambah best. Kitorang enjoy sangat. Thanks kepada mereka2 yg sudi hadir menyokong kami terutamanya produksi 40 seterusnya..? Aku memang membawa semangat teater tu atas pentas. YOU GUYS ROCK!!!!

Bila tiba waktu umum pemenang, aku tak expect menang sangat sebab malam tu memang semua band hebat2 belaka. Maklumla 8 band yang masuk final daripada 20 band. Tapi Battle of the Band ni open kepada semua. Banyak band2 yang berpengalaman masuk. Kami ni first timer. Tapi memang best sgt2.huhu...thanks everyone...


APA YANG BEST SANGAT???

Battle of the Band
The Allegory

Thanks to all band members
Thanks to Skembu and Sab sebab kasi pinjam bilik band utk training
Thanks to Cicak kasi pinjam bass masa saringan
Thanks to Cibit kasi pinjam bass masa final (tapi x minta kebenaran pun.huhu)
Thanks to Anje sebab menyediakan transport utk kami
Thanks to Rotu sebab record kami masa saringan
Thanks to Pigok sebab record kami masa final
Thanks to Epul sebab sudi datang
Thanks to crew 40 dan seterusnya...? sebab datang support
Thanks to warga K5 yang datang support
Thanks to mereka2 yang selalu jamming bersama

FESTIK 09
40 dan seterusnya...?

Thanks to orang-orang yang tersayang sebab sudi datang
Thanks to all crew sebab sporting
Thanks to Lahad sebab banyak ajar aku pasal Pengarah Teknikal
Thanks to Anje sebab banyak ajar aku pasal lighting
Thanks to Pigok sebab banyak kasi pinjam barang teknikal
Thanks to all crew teknikal K5 sebab banyak mendidik aku dalam arena teknikal
Thanks to warga K5 yang datang support
Thanks to mereka2 yang terlibat dalam teater secara langsung dan tidak langsung

Comments

sara chan said…
Pengarah Teknikal Terbaekk!!~
fazli said…
thankz sbb jemput..

Popular Posts