U Follow Me, I Follow U

Tuesday, November 4, 2008

PENITI V DAH NAK DATANG...

Tahun depan Peniti V (Pertandingan Pidato Kepemimpinan) datang lagi. Macam biasa kami krew teknikal akan menjalankan tugas-tugas rutin sebagai krew teknikal. Aku dan orang sebelah katilku dilantik sebagai Eksekutif Teknikal. Perjumpaan awal bersama pengarah telah dilakukan. Setiap tugasan dan tanggungjawab telah diserahkan kepada kami. Dari segi perancangan teknikal, peralatan yang diperlukan, krew yang bertugas, susun atur dewan untuk teknikal, penataan audio dan cahaya dan multimedia.

Multimedia!? Multimedia Peniti V merupakan suatu trademark bagi krew teknikal. Pembikinannya bermula daripada perancangan aktiviti hinggalah ke hari pertandingan tersebut. Sekarang pemecahan kepala menjana idea ilusi dan imaginasi mula menerawang di segenap pelusuk minda kami di pihak pemikir dan perancang. Doakan kami agar dapat membantu menjayakan Peniti V kali ini.



NANTIKAN KEMUNCULANNYA




10 expressions:

BajetPelangi said...

korang kerja keras lebih ckit yerk! jikalau boleh lah, biarlah korg sendiri punya idea.jangan duk mintak bantuan org2 lain lagi...peniti akan dtg ni, we try to stand on our own.. no need OUTSIDER...huhuhuhuhu... yelah, bila lg nak tgk hasil kerja sendiri..ada org yg bekerja keras untuk peniti yg lepas tp org lain dapat nama...so ko cuba la ngan rumate ksygan ko.. aku yakin ko dua boleh..rumate katakan!..n jangan risau aku akan sentiasa menyapot...semoga sukses la multimedia kali ni..arap2 la kan x de org yang akan overshadow ko 2 ye... ok lah..chow sin chi..

akuSuraya said...

good luck ar beb utk korang. Harap dpt cr idea best2. Korang boleh buat punya!

saya yg malas login said...

haha..wahai bajetpelangi..jgnlah kamu riso..hari tue pun mmg ada org luar ms meting tapi segala keputusan still di tangan kami…aku pun dah royak awal2 dah ngan rumet yang kami taknak ade org luar lagi..org luar masih important jugaklah…tapi segala keputusannya adelah di tgn kami..kami pun takank dibayangi lagi..and kami dua dah bincang baik2( aku ngan sape lagi huhu...)..harap2..kalo korang nampak org luar masa editing..itu kami tak bleh halanglah sbb drg datang kerana minat mereka…itu yang aku tahulah..tapi,mereka tidak akan sesekali akan tentukan keputusan untuk kami…..kami yang akan tentukan..cuma..kami minta tlg sket2 jer.hehe.itupun sbb kami nie budak baru belajar..tak tahu segala protokol dan ape yang patut…

erm, just skang ni, beri kepercayaan pada kami berdua jelah yerk, itu yang kami harapkan…kalo ade papehal, kita bincang face 2 face..ok?takanaklah kita ade men sembang2 belakang tau sepanjang peniti ini…k?papehal, yang penting, kerjasama(huhu)..kami mengharapkan sokongan dan pertolongan dari korang 2 dari negetive infiniti sampai infiniti(kalkulus sgt)..dan kami harap korang pun begitu..k erk??thanks for everything….semoga kita berjaya sokmo…wish us all da best…:-p

jingle_BELL said...

aku juge ingin cakap..but something stop me bebeh..!.huhu..mungkin ade bende yg better kte simpan sorang2..or share with trusted people.. =)) mcm akak model yg gigih tuh..!

stafk5 said...

aku nak comen ckit.. kenapa perlu luar nak masuk tangan..kalau sekadar datang tengok,minum2, ispa rokok je xpe xkisah..kalau nak campur tangan,campur kaki cakap yg tu xboley, yg ni xboley.. xleh gak sebab tu dah bukan hak dorang. aku xpe,aku ada hak..huhu..sekarang zaman kita, kalau dorang campur tangan so korang xdapat nak tunjuk korang punya cadangan dengan aku punya cadangan.huhu..kita semua ada style sendiri so wat pe nak ikut rentak dorang. korang dah plan nak buat pe so xyah la org lain sebuk2 nak masuk campur bagi la zaman aku ni tunjuk cara aku plak. walaupun idea org luar tu bernas, biar la kami ni buat pe je yg kami dah puas pikir. baru kami dapat membangunkan sahsiah diri(pegilah kpsp), memperbaiki mana yang kurang termasuk tandas kolej.. bg la kesempatan diaorg ni menunjukan kebolehan diorg jd kuli aku...korang org luar dah banyak pengalaman so biar kami ni cari pengalaman dengan cara kami sendiri. mmg la dorang (bukan aku) ni baru belajar tp kalau semua datang dari org luar negeri apa je yg diorg dapat belajar ibarat copy paste je la. dah banyak kali dah sya perhati apa yg berlaku sejak sy xkeje sini lagi.. kadang2 budak2 ni terasa hati tp xkan nak cakap kat korg plak (bdak luar) diaorg pun hormat korg bg idea tp kadang2 nampak cam diaorg ni xdapat bagi pandangan dan tunjuk cara diaorg. korgla (bdak luar) pilih lagi, pilih gaya, buat jalan cerita, so gaya yg diorg pikit, lagu yg diaorg cari, idea yg diaorg perah lansung xdapat nak guna lagi2 ide aku... setiap zaman, stiap org ada caranya sendiri….bg lah peluang kat diorg terutama aku...

outsider said...

haah... betol ckp bajet pelangi n staf k5..kenapa perlu outsider yg xsedar diri nak mampus campur tgn sbb kamu semua kan hebat dan di geruni kolej2 lain termasuk u lain. ..kire buta lah kalu org ckp multimedia x best..

aku si contact lens kering said...

kepada en.outsider…..pernyataan itu bukan utk kamu tapi mungkin untuk org yang "hebat kot"…..so saya harap anda tidak terasa ataupun nak rasa mana2 makanan saye yang ade kat blek tue…sbb sy nie kuat makan tau..takut nanti saya takde mknn nanti.. lagipun saya hanya mencapaikan ketidakpuas hati seseorang yang lepas..(tapi yang penting dia blum meninggallah walaupun saya cakap yang lepas…k?) kerana sy pun baru mendapat tahu perasaan beliau sbb saya skrng nie tgh belajar mcm mana nak tahu bab2 perasaan nie….sbb dari dulu sy mmg tak pernah ade perasaan..(kejamkan??) mohon maaf kalo ayat itu buat anda terasa…isk..semua orang bebas memberi pendapat masing2..kalo nak buat renang acara bebas pun bleh gak...dan kritikan itu sewajarnya memberikan sesuatu untuk dipelajari dan direnungkan bersama.tapi biarlah kita sama2 renungkan..tapi knapa ek..mcm korang je yang renungkan??saya perlu renungkan jugak ek??takdelah..sya tak bleh renung lama2 nie..biasalah.."contact lens asyik kering je"..apalah yg ada pada sya jika nak dibandingkan dengan staf k5 dan bajet pelangi tue..drg tue lagi "hebat"...dan sya tak pernah pun ckp outsider yang x sedar diri.…korang nampak saya taip kat mana?contact lens korang kering jugak ek?? takpelah..anda kan professional..kalo kering contact lens tue..bawalh solution ke hulu ke hilir k??sbb,aku pun tak suka kalau tyme aku nak buat multimedia tue..korang asyik bising pasal kering contact lens je..menyampah..oh "contact lens"!!!!

to akusuraya: terima kasih ya …

to pengatua tercinta: besday hang jangan lupa sambut gak gan kt org hehhehe….

Anonymous said...

buat storyboard n pas2 bncg dgn felo pemantau n org no 1 kolej....tq...


* juz nk tny ni logo bru peniti ke...

aDyLLa said...

wowwwwwwwww...
pnjg nye komen org len..
(kagum)
niway..
slamat bekerja utk peniti..
tu je..=))

jusoh said...

taknak bg org luar masuk campur ye...
cermin diri kite dlu...
adkh kite ni btul2 bebas dr "org luar"...
pikir2knlah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...