U Follow Me, I Follow U

Monday, December 28, 2009

New Semester = Final Semester

Rasa macam baru semalam register masuk...

Thursday, December 17, 2009

Majlis Perkahwinan Nik dan Tuba

Asslamualaikum, telah sekian lama tidak mengemaskini blog. Di sini saya ingin berkongsi pengalaman sebagai official photographer (OP) kepada pasangan Nik Mohd Hafiz b Ramli dan Tuba Thabitah bt Abdullah Tahir. Saya bertugas bersama En Bangla di bawah naungan Kerusi Kuning Production. Bersama tag along sifu @ pemantau kami En Shazli. Banyak pengalaman yang ditimba dari job kali ini. Dan yang paling saya minati ialah shooting outdoor. Alhamdulliah cuaca baik dan semuanya berjalan lancar. Tahniah kepada pasangan pengantin. Moga berbahagia sehingga ke anak cucu. Insya Allah....












Thursday, December 10, 2009

Bukit Tinggi itu xde la tinggi sgt






Sunday, December 6, 2009

My 1st Job With Kerusi Kuning Production



Penat
Seronok
Pengalaman
Sakit
Persahabatan
Style

My 1st Sticky Album

Album dah siap. Dah hantar kat client pun




Thursday, December 3, 2009

Hari Ini...

Bangun awal pagi. Kua dengan kekasih. Menonton wayang. Cerita baru. Sekian lama tak jumpe beliau. Rindu. Shopping sikit-sikit. Saving. Malam pulak, main futsal bersama rakan-rakan sekolah. Lama tak jumpa. Gembira. Lawan team abang aku. Lama tak main futsal. Pancit. Kalah.hahahahahahaha.... Lepak kat kedai mamak. Lama jugak. Sembang-sembang. Update info terbaru rakan-rakan. Balik rumah. Lapar. Masak. Makan. Kenyang. Online kejap. Update blog nih. Post. Layan movie jap. Mengantuk. Tidur.Selamat Malam...

Sunday, November 29, 2009

1st Photog Job in My Life....

Majlis pertunangan dan birthday kakak sepupu member aku. Mudah dikenali dengan panggilan Kak Aa. Job yang di offer o;eh member aku, paan. Merangkap 1st job aku. well semua berjalan lancar alhamdulillah. Pengalaman pertama memang mencabar. Ruang rumah yang agak sempit menyebabkan pergerakan aku terbatas. Dinding rumah pula bewarna kuning. walau bagaimanapun semua ok. Kak Aa pun jenis sporting dan senang bekerja dengan beliau. Congrats Kak Aa...










Tahniah Kepada Graduan KJR XI


Wajah baru warga rex








Terima kasih kepada tuan rumah

lagi separuh...

walaupun pahit, aku telan pelan2...

AKIBAT

akibat gatal2 tukar layout blog, aku dah tak reti nak update blog.
akibat internet problem kat kolej, aku dah tak de mood untuk berblog.
akibat dah duk umah, aku mula nak update blog.
huhu...

Tuesday, October 13, 2009

South Harmon Institute of Technology

DARE TO PLAY SHIT WITH ME!!!!
LET'S MAKE SOME SERIOUS SHIT HAPPEN!!!!

Wednesday, September 30, 2009

Canon Photomarathon Asia 2009



Let's gear up
Aim
&
Shoot




Hi Mr/Ms ASYRAF BIN AZIZAN

Your registration for the Canon PhotoMarathon 2009 is successful.

Venue: Sunway Lagoon (Elephant Walk)
Date: 10th October 2009
Time : 7am

See you there!!

- Canon Marketing (Malaysia) Sdn. Bhd. -




Monday, September 28, 2009

Mana gambar raya?

Ada seorang kawan tanya..."mana gambar raya?". Aku pun jawab takde. hehe. ni la gambar2 raya aku. Lepak atas bumbung layan sunset.



Sang bulan di raya ke-empat

Selamat hari raya KL. Kampung Lumpur.hehe

Di saat-saat sang suria menyembunyi, terkantoi secalit cahaya di awan

Bulan puasa telah berlalu sudah. Kini bulan syawal datang merai kemenangan insan-insan yang berjaya melawan nafsu. Sebagai bonus, sang syawal kasi 6 hari untuk repair cacat-cela puasa.

SELAMAT MENYAMBUT PUASA 6

Wednesday, September 16, 2009

Salam Syawal dari Warga Rex

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Salam Syawal

Saturday, August 29, 2009

Selepas...

Aku membentuk arca yang menarik,
tetapi hasil kerjaku mengotorkan sekeliling,
apa salahnya kalau aku teruskan kerja,
bersihkan apa yang aku mula...

Wednesday, August 12, 2009

CARE X...

TERIMA KASIH KEPADA AHLI JAWATAN KUASA
TERIMA KASIH KEPADA URUSETIA
TERIMA KASIH KEPADA PESERTA
TERIMA KASIH KEPADA ALUMNI-ALUMNI KITA
TERIMA KASIH SEMUA
TERIMA KASIH AHLI KELAB KEMBARA


Wednesday, August 5, 2009

Sekilas Pandang FLORIA 09





Monday, July 27, 2009

KAMI 5th...

berlalu sudah satu event di K5. event yang pertama sebagai pembuka tirai di Kolej Kelima. event yang dahulunya dikenali sebagai Pegage V, kini telah berevolusi menjadi KAMI 5th. Masih mengekalkan objektif yang sama tetapi konsep yang berlainan.

Pertandingan yang ada kali ni ialah PETI, Talent Time, Nasyid, Futsal, Bola Jaring, Gerai dan Fotografi.

Dan ini adalah kali pertama aku menyertai pertandingan Fotografi. Yang paling seronoknya 2 gambar aku terpilih untuk tempat pertama dan kedua dengan menggunakan strategi nama orang lain. Thanks skembu.huhu


Johan


Kedua

Satu lagi yang best ialah pasal Pertandingan Multimedia (PETI). Cerita "Jangan Pandang Tepi" yang dibuat oleh kumpulan aku, berjaya disiapkan dalam tempoh kurang dari 24jam. Cerita yang dibuat pada mulanya tanpa storyboard, tajuk, tema mahupun pelakon, telah menjadi johan semalam. Konsep yang aku fikir masa tu ialah lari-lari je. Kemudian pelakon di cari in sight and at site. Maksudnya siapa yang ada pada masa tu, terus je suh belakon. nasib baik ar diorang sporting. Dan barisan pelakonnya ialah bunga, botol, pigok dan tore. Keje aku director, cameraman and editor je. Teknik pengambaran yang digunakan pula ialah shoot dulu baru buat storyboard.huhu. Memang menggunakan kemahiran berfikir secara kreatif dan kritis (KBKK). Dan tajuk cerita tu, aku pilih berdasarkan intro cerita itu, apabila botol pandang tepi dan terus lari. Rakaman bermula seawal 2pagi, editing bermula dalam jam 5pagi, siap edit jam 1.15petang dan siap sepenuhnya selepas solat jumaat. Dan malam itu terus dipertandingkan.

Itu cerita pasal pertandingan. Kita beralih pada malam penutup pula. Pada malam penutup, aku dan band K5 perform. Memainkan banyak lagu pada malam itu. Tapi yang best sekali ialah penampilan pertama gitar aku di khalayak ramai. Gitar purple dan amplifier kecil itu aku beli sebelum masuk sem ni. Berbekalkan hasil LI yang gigih.huhu. Dan pada malam itu aku bermain pada posisi rhythm. Posisi bass dimainkan oleh budak junior.



Gitar pertama aku

Apa yang aku masih respect tentang event Pegage @ Kami 5th ni, ialah penglibatan budak junior dan senior. Rata-rata aku nampak objektifnya tercapai, tapi pada individu-individu yang masih belum faham tu, anda masih ada masa untuk merasai pengalaman hidup berharmoni di K5 ni...

Friday, July 3, 2009

Working on it now!

LET'S MAKE SHIT HAPPEN!

Kadang-kadang lagi...

Kadang-kadang, kadang-kadang itu masih boleh berlaku lagikan...

kisah dari abang mengenai seorang sahabat

Wednesday, July 1, 2009

kadang-kadang la kan...

Kadang-kadang,
apa yang kita lihat itu betul,
tidak semestinya betul,

Kadang-kadang,
apa yang kita sangkakan benar,
tidak semestinya benar,

Kadang-kadang,
apa yang ada di depan mata,
sebenarnya tiada apa-apa,

Kadang-kadang,
apa yang kita percaya itu kita pegang,
hakikatnya ia mudah lepas,

Kadang-kadang,
apa yang kita yakin itu pasti,
mana mungkin jadi suatu kepastian,

Kadang-kadang,
apa yang kita dengar itu suara,
akarnya tiada punca hanya gema,

Kadang-kadang,
apa yang kita pandang itu cetek,
hakikatnya dalam apabila kita selam,

Kadang-kadang,
apa yang kita kira ganjil,
sebenarnya genap bila dikira balik,

Kadang-kadang,
apa yang kita lihat itu warna,
sebenarnya halusinasi semata-mata,

Kadang-kadang la kan...

-:Kisah dari sahabat sebelah bilik:-

Tuesday, June 30, 2009

!TIHS

Kalau kau beri aku segumpal tahi,
akan aku bentuk tahi itu menjadi arca yang cantik,
dan aku hadiahkan kepada kau balik,
selepas itu baru aku cuci tangan.

Tuesday, June 9, 2009

Sitting at the sunset



Sitting at the sunset,
A whole year,
Bring me a lot of sad,
some give me tear,
All things happen not we all set,
Some even try to give cheer.




Some falling down,
But will never falling up,
If you all touch down,
Don't forget to jump up,
Don't try to look down,
And never give up.


Just wait until the sunrise back...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...